Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka kwasne 3 sztuk
seler średni 1 sztuk
orzechy włoskie 50 gramów
pomarańcza 1 sztuk
sałata masłowa 1 sztuk
pierś kurczaka upieczona i pokrojona 1 sztuk
wino deserowe 50 mililitrów
majonez 150 mililitrów
sok z cytryny 0,5 sztuk
cukier 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
jabłka pokroić w kostkę i skropić połową
soku z cytryny. Oczyszczony
seler zblanszować w całości, pokroić w słupki i skropić resztą soku. Umytą, osuszoną
sałatę porwać na małe kawałki. Oczyszczoną
pomarańczę podzielić na cząstki. Grubo posiekane
orzechy uprażyć.
Jabłka,
seler,
orzechy i
mięso wymieszać, dodać
wino i
majonez, mieszając przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Podawać na sałacie, udekorowane
pomarańczą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: