Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z matiasów 8 sztuk
kapusta kiszona 200 gramów
marchewka mała 1 sztuk
cebula mała 1 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
pieprz mielony według uznania
cytryna 4 sztuk
ziele angielske 7 sztuk
pieprz ziarno 7 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
gorczyca 0,25 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowychWykonanie:
Matiasy opłukać i osuszyć.
Cebule i
marchew oczyścić.
Kapustę posiekać razem z
cebulą i dodać startą
marchewkę, doprawić 3 łyżkami
oliwy oraz
pieprzem. Farsz warzywny rozłożyć na filetach
śledziowych, zwinąć je w rulony i delikatnie spiąć wykałaczką. Ułożyć filety w słoiku. Zagotować pół szklanki
wody z
zielem angielskim, liśćmi laurowymi,
gorczycą,
pieprzem i
sokiem z 4
cytryn. Marynatę ostudzić, wymieszać z 4 łyżkami
oliwy.
Śledzie ułożone w słoiku zalać marynatą, przykryć i odstawić na 2,5 dnia do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: