ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z matiasów 8 sztukkapusta kiszona 200 gramówmarchewka mała 1 sztukcebula mała 1 sztukoliwa 7 łyżek stołowychpieprz mielony według uznaniacytryna 4 sztukziele angielske 7 sztukpieprz ziarno 7 sztukliść laurowy 2 sztukgorczyca 0,25 łyżek deserowychcukier 1 łyżek deserowychWykonanie:Matiasy opłukać i osuszyć. Cebule i marchew oczyścić. Kapustę posiekać razem z cebulą i dodać startą marchewkę, doprawić 3 łyżkami oliwy oraz pieprzem. Farsz warzywny rozłożyć na filetach śledziowych, zwinąć je w rulony i delikatnie spiąć wykałaczką. Ułożyć filety w słoiku. Zagotować pół szklanki wody z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, gorczycą, pieprzem i sokiem z 4 cytryn. Marynatę ostudzić, wymieszać z 4 łyżkami oliwy. Śledzie ułożone w słoiku zalać marynatą, przykryć i odstawić na 2,5 dnia do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: