ßßß Cookit - przepis na Rolmopsy po góralsku

Rolmopsy po góralsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z matiasów 8 sztuk
kapusta kiszona 200 gramów
marchewka mała 1 sztuk
cebula mała 1 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
pieprz mielony według uznania
cytryna 4 sztuk
ziele angielske 7 sztuk
pieprz ziarno 7 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
gorczyca 0,25 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Matiasy opłukać i osuszyć. Cebule i marchew oczyścić. Kapustę posiekać razem z cebulą i dodać startą marchewkę, doprawić 3 łyżkami oliwy oraz pieprzem. Farsz warzywny rozłożyć na filetach śledziowych, zwinąć je w rulony i delikatnie spiąć wykałaczką. Ułożyć filety w słoiku. Zagotować pół szklanki wody z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, gorczycą, pieprzem i sokiem z 4 cytryn. Marynatę ostudzić, wymieszać z 4 łyżkami oliwy. Śledzie ułożone w słoiku zalać marynatą, przykryć i odstawić na 2,5 dnia do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4632/Rolmopsy-po-goralsku