Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 100 gramów
botwinka 1 pęczek
dymka 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
jajka 5 sztuk
śmietana kremowa 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki i
marchew pokroić w kostkę. Oczyszczone
młode buraczki pokroić razem z liśćmi. Oczyszczona
dymkę ze
szczypiorkiem posiekać. Na rozgrzana na patelni
oliwę włożyć,
ziemniaki,
marchew oraz
dymkę ze
szczypiorem, mieszając, podsmażać 5 minut. Dodać
botwinkę oraz posiekany
czosnek, doprawić
tymiankiem,
solą oraz
pieprzem. Podlać kilkoma łyżkami
wody i dusić pod przykryciem przez kolejne 5 minut.
Jajka wymieszać ze
śmietaną, doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Roztrzepaną masą jajeczną zalać warzywa na patelni, potrząsając, aby masa równomiernie się rozlała. Smażyć na średnim ogniu pod przykryciem, aż spód się zetnie. Zdjąć z ognia, odstawić na 5 minut, a
potem pokroić na porcje.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: