ßßß Cookit - przepis na Tortilla z botwinką i ziołami

Tortilla z botwinką i ziołami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 100 gramów
botwinka 1 pęczek
dymka 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
tymianek świeży według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki pokroić w kostkę. Botwinkę oczyścić i pokroić razem z liśćmi. Oczyszczoną dymkę ze szczypiorkiem - posiekać. Na rozgrzaną na patelni oliwę włożyć ziemniaki oraz dymkę ze szczypiorem i smażyć 5 minut. Dodać posiekany czosnek oraz botwinkę, doprawić tymiankiem, solą oraz pieprzem. Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić 5 minut. Jajka roztrzepać ze śmietana odrobina soli oraz pieprzu i zalać warzywa na patelni. Patelnia lekko potrząsnąć, aby masa jajeczna równomiernie się rozlała. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, aż spód się zetnie. Można też podpiec w piekarniku 7 minut w 180 stopniach. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Kroić tak jak tort na porcje.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11464/Tortilla-z-botwinka-i-ziolami