Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 6 sztuk
ziemniaki 4 sztuk
marchewka 100 gramów
botwinka 1 pęczek
dymka 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
śmietana 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
tymianek świeży według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę.
Botwinkę oczyścić i pokroić razem z liśćmi. Oczyszczoną
dymkę ze
szczypiorkiem - posiekać. Na rozgrzaną na patelni
oliwę włożyć
ziemniaki oraz
dymkę ze
szczypiorem i smażyć 5 minut. Dodać posiekany
czosnek oraz
botwinkę, doprawić
tymiankiem,
solą oraz
pieprzem. Podlać kilkoma łyżkami
wody i dusić 5 minut.
Jajka roztrzepać ze
śmietana odrobina
soli oraz
pieprzu i zalać warzywa na patelni. Patelnia lekko potrząsnąć, aby masa jajeczna równomiernie się rozlała. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu, aż spód się zetnie. Można też podpiec w piekarniku 7 minut w 180 stopniach. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Kroić tak jak tort na porcje.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: