ßßß Cookit - przepis na Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem

Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet sledziowy 5 sztuk
oliwa według uznania
orzech włoski 150 gramów
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
jajka ugotowane 4 sztuk
pieprz kajemski według uznania
pieprz czarny według uznania
Wykonanie:
Opłukane śledzie moczyć w zimnej wodzie 3h, osączyć i pokroić w dzwonka. Ułożyć na większym półmisku, polać oliwą (powinny być w połowie zakryte). Posypać orzechami włoskimi i grubo pokrojonym szczypiorkiem. Ułożyć ćwiartki jajek między śledziami i całość oprószyć pieprzem.
Uwagi:
Można dodać posiekaną natkę pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5293/Sledzie-z-orzechami-wloskimi-i-jajkiem