Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet sledziowy 5 sztuk
oliwa według uznania
orzech włoski 150 gramów
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
jajka ugotowane 4 sztuk
pieprz kajemski według uznania
pieprz czarny według uznaniaWykonanie:Opłukane
śledzie moczyć w zimnej wodzie 3h, osączyć i pokroić w dzwonka. Ułożyć na większym półmisku, polać
oliwą (powinny być w połowie zakryte). Posypać
orzechami włoskimi i grubo pokrojonym
szczypiorkiem. Ułożyć ćwiartki
jajek między śledziami i całość oprószyć
pieprzem.Uwagi:Można dodać posiekaną
natkę pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: