Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina chuda 500 gramów
cebula 2 sztuk
papryka zielona 4 sztuk
pomidory pelati 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
śmietana 5 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
papryka ostra, mielona według uznania
papryka mielona słodka według uznania
kminek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić w kostkę o
boku 2 cm. Oczyszczoną
cebulę i
czosnek posiekać. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paseczki.W garnku rozgrzać
oliwę. Włożyć
mięso,
cebulę i
czosnek. Podsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, dodać
paprykę i smażyć jeszcze 2 minuty.
Pomidory z puszki wraz z zalewą rozgnieść dokładnie widelcem i razem z koncentratem dodać do
mięsa. Doprawić do smaku
solą, mieloną
papryka,
kminkiem oraz
pieprzem. Wlać
bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut. Na koniec zupę ponownie doprawić do smaku. Zagęścić
śmietaną rozrobioną z łyżeczką
mąki. Podawać posypaną
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: