ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa z wołowiną

Zupa gulaszowa z wołowiną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina chuda 500 gramów
cebula 2 sztuk
papryka zielona 4 sztuk
pomidory pelati 1 sztuk
bulion warzywny 1 litrów
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
śmietana 5 łyżek stołowych
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
papryka ostra, mielona według uznania
papryka mielona słodka według uznania
kminek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki.
W garnku rozgrzać oliwę. Włożyć mięso, cebulę i czosnek. Podsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, dodać paprykę i smażyć jeszcze 2 minuty.
Pomidory z puszki wraz z zalewą rozgnieść dokładnie widelcem i razem z koncentratem dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, mieloną papryka, kminkiem oraz pieprzem. Wlać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut. Na koniec zupę ponownie doprawić do smaku. Zagęścić śmietaną rozrobioną z łyżeczką mąki. Podawać posypaną natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4892/Zupa-gulaszowa-z-wolowina