ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegowołowina chuda 500 gramówcebula 2 sztukpapryka zielona 4 sztukpomidory pelati 1 sztukbulion warzywny 1 litrówoliwa 4 łyżek stołowychczosnek 3 ząbkiśmietana 5 łyżek stołowychkoncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek deserowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychpapryka ostra, mielona według uznaniapapryka mielona słodka według uznaniakminek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki.W garnku rozgrzać oliwę. Włożyć mięso, cebulę i czosnek. Podsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, dodać paprykę i smażyć jeszcze 2 minuty.Pomidory z puszki wraz z zalewą rozgnieść dokładnie widelcem i razem z koncentratem dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, mieloną papryka, kminkiem oraz pieprzem. Wlać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 45 minut. Na koniec zupę ponownie doprawić do smaku. Zagęścić śmietaną rozrobioną z łyżeczką mąki. Podawać posypaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: