Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegotłuszcz według uznania
jajka 1 sztuk
sól 1 łyżek deserowych
drożdże 2 dekagramów
śmietana 1 szklanek
margaryna 1 kostek
ser ostry 1 szklanek
orzechy mielone 1 szklanek
mąka 2 szklanekWykonanie:
Mąkę przesiać z
masłem na stolnicy dodając
sól,
orzechy i
ser. Wlać
śmietanę rozmieszaną z
drożdżami, wyrobić ciasto. Wałkować na posypanej
mąką stolnicy na grubość pół centymetra, wycinać foremką różne
ciasteczka, układać na posmarowanej tłuszczem blaszce do pieczenia. Smarować z wierzchu rozbitym
jajkiem, piec w mocno nagrzanym piekarniku (250 stopni) uważając, by nie spalić, gdyż pieką się szybkoAutor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: