Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mak mielony 250 gramów
mąka pszenna 10 łyżek stołowych
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
skórka pomarańczowa smażona 2 łyżek stołowych
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
śmietana kremówka 1.5 szklanek
cukier puder 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
konfitura 200 gramówwiórki
czekoladowe 1 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie ciasta:
żółtka utrzeć z
cukrem, dodać zmielony
mak,
mąkę wymieszaną z proszkiem,
skórkę pomarańczową,
cynamon i wymieszać.
Białka ubić na sztywno i połączyć z
ciastem. Przełożyć do dużej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.Wykonanie kremu:
śmietanę ubić z
cukrami.Wystudzone ciasto posmarować
konfiturą, a
potem bitą śmietaną i posypać wiórkami czekoladowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: