Wykonanie
« Powrót  Chrusty
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
żółtko 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
spirytus 30 mililitrów
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
cukier puder według uznania
proszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać
żółtka,
masło,
śmietanę,
alkohol,
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy i szczyptę
soli. Zagnieść ciasto i wybić wałkiem, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Rozwałkować i wyrobić chrusty. Smażyć na gorącym
oleju, na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: RebekaData: 2012-02-15No fajne ale tucząceAutor: bcbcData: 2012-01-21guwnoAutor: miki5635Data: 2012-01-07może być :)Autor: @@pszczoła******Data: 2011-03-05(ekstra przepis)Autor: mikaData: 2011-02-04dzięki mam nadzieję że się uda:>Autor: SpongebobData: 2011-01-12Dziękuję za przepis, zaraz ruszam do działania :)Autor: diablik9Data: 2009-05-08szukałem tego przepisu. dziękujeAutor: myszeczkaData: 2008-01-30przepis fajny tylko nie bardzo rozumiem to wybić wałkiem i wyrobić chrusty... :PDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: