ßßß Cookit - przepis na Chrusty

Chrusty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Chrusty
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
żółtko 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
spirytus 30 mililitrów
cukier waniliowy 1 łyżek deserowych
cukier puder według uznania
proszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka, masło, śmietanę, alkohol, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i wybić wałkiem, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Rozwałkować i wyrobić chrusty. Smażyć na gorącym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Rebeka
Data: 2012-02-15
No fajne ale tuczące
Autor: bcbc
Data: 2012-01-21
guwno
Autor: miki5635
Data: 2012-01-07
może być :)
Autor: @@pszczoła******
Data: 2011-03-05
(ekstra przepis)
Autor: mika
Data: 2011-02-04
dzięki mam nadzieję że się uda:>
Autor: Spongebob
Data: 2011-01-12
Dziękuję za przepis, zaraz ruszam do działania :)
Autor: diablik9
Data: 2009-05-08
szukałem tego przepisu. dziękuje
Autor: myszeczka
Data: 2008-01-30
przepis fajny tylko nie bardzo rozumiem to wybić wałkiem i wyrobić chrusty... :P
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3715/Chrusty