Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
wiórki kokosowe 1 szklanek
cukier 0,5 szklanek
masło 200 gramów
mleko 0,25 szklanek
jajka 1 sztuk
cukier waniliowy 1 łyżek stołowych
cukier puder według uznaniaWykonanie:Mikserem utrzeć w dużym naczyniu wszystkie składniki ciasta, aż do uzyskania jednolitej masy (ok. 2 minuty). Nabierać je łyżeczką, formować małe kulki, układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i rozpłaszczać dłonią, zachowując 3 cm odstępy. Piec ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, na złoty kolor. Gorące posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: