Wykonanie
W końcu i ja się skusiłam na takie szybkie mini serniczki.Składniki dałam według mojego uznania i oczywiście na oko =)Wyszły przepyszne! Żałuję, że dopiero teraz ich zasmakowałam =)Delikatne, wilgotne i słodkie.Można podawać z czym dusza zapragnie - z nutellą, powidłami,
bitą śmietaną, posypką - ja podałam z
cukrem pudrem i
truskawkami.
Składniki:kostka
twarogu - 200g
jajko2-3 łyżki
cukru2 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżeczka
cukru waniliowego1 czubata łyżka
mąki1 łyżka
masłacukier puderWykonanie:W misce rozdrabniam widelcem
twaróg. Wbijam
jajko. Dodaję
mąkę,
cukier,
cukier waniliowy,
wiórki kokosowe i mieszam wszystko dokładnie. Konsystencja nie ma być zbyt rzadka, więc w razie potrzeby dodaję więcej
mąki. Ilość
cukru zależy od upodobań - w zależności jak bardzo słodkie serniczki chcemy zrobić. Na patelni rozgrzewam łyżkę
masła. Nakładam małe porcje ciasta łyżką na patelnie (ok 10cm średnica) Smażę na rumiano z obu stron przez kilka minut. Z tej porcji wyjdzie nam około 10 serniczków. Podaję na ciepło z ulubionymi dodatkami -
cukrem pudrem i
owocami.