ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegozielony groszek 1 kilogramówMłode Cebulki 8 sztukZielone szparagi 8 sztukbób 1 szklanekmłode ziemniaki 12 sztuksałata 12 listkówWywar z piersi drobiowej 2 szklanekNatka Pietruszka 20 listkówoliwa z oliwek według uznaniasól według uznaniapieprz biały według uznaniaWykonanie:Łuskany i myjemy groszek i bób.Obieramy ze skórki i myjemy młodą cebulkę i szparagi, zachowując tylko ich zielone części.Gotujemy szparagi w naczyniu zalewając je osolonym wrzątkiem.Po ugotowaniu powinny być lekko twarde (al dente). Następnie chłodzimy je w wodzie z lodem i odsączamy. Podgrzewamy naczynie , wlewamy odrobinę oliwy z oliwek, zasmażamy młode kartofle na lekko złoty kolor, następnie dodajemy młode cebulki, bób, szparagi, zielony groszek i listki sałaty. Wszystko przysmażamy, następnie dolewamy wywar z drobiu i gotujemy pod przykryciem. Przed podaniem dodajemy do potrawy odrobinę mieszanki sałat, białego pieprzu, oliwę z oliwek i listki natki.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: