ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoryż 0,5 kilogramówsól 1 szczyptacukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 15 gramówcukier 150 gramówmleko 100 mililitrówmąka 300 gramówjajka 4 sztukolej według uznaniapowidła według uznaniaWykonanie:Ryż uprzednio ugotować (20 minut we wrzącej wodzie) wymieszać z jajkami, mąką, mlekiem, cukrem waniliowy, i cukrem. Białka ubić na pianę sztywną, i delikatnie wymieszać z masą ryżową, dodajemy szczyptę soli. Niewielkie placuszki kładziemy na patelni na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor (tak samo jak placki ziemniaczane) Podawać od razu po usmażeniu.Uwagi:Spożywać racuszki można na wiele sposobów z dżemem, cukrem pudrem czekoladą lub powidłami.Wszystkie są wyśmienite.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Autor: WubeData: 2009-04-27polecam coś nowegoAutor: martunia0704Data: 2009-04-06Pycha polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegoryż 0,5 kilogramówsól 1 szczyptacukier waniliowy 1 sztukproszek do pieczenia 15 gramówcukier 150 gramówmleko 100 mililitrówmąka 300 gramówjajka 4 sztukolej według uznaniapowidła według uznaniaWykonanie:Ryż uprzednio ugotować (20 minut we wrzącej wodzie) wymieszać z jajkami, mąką, mlekiem, cukrem waniliowy, i cukrem. Białka ubić na pianę sztywną, i delikatnie wymieszać z masą ryżową, dodajemy szczyptę soli. Niewielkie placuszki kładziemy na patelni na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor (tak samo jak placki ziemniaczane) Podawać od razu po usmażeniu.Uwagi:Spożywać racuszki można na wiele sposobów z dżemem, cukrem pudrem czekoladą lub powidłami.Wszystkie są wyśmienite.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetne i pyszne :))) Polecam !!!Autor: WubeData: 2009-04-27polecam coś nowegoAutor: martunia0704Data: 2009-04-06Pycha polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: