Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
mąka 3 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
śmietana 50 mililitrów
jogurt naturalny 150 gramów
łosoś wędzony 100 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki oraz
cebulę zetrzeć na tarce. Dodać
mąkę,
jajko, dosmaczyć
solą oraz
pieprzem i wymieszać. Ciasto nakładać łyżką na rozgrzany na patelni
olej, formując placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wymieszać
śmietanę z
jogurtem i lekko posolić.
Łososia pokroić na kawałki i nakładać na usmażone placki. Ozdobić je dużym kleksem
śmietany wymieszanej z
jogurtem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: