Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mięso z królika 500 gramówrosół drobiowy 1 kostek
marchewka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
żelatyna 6 łyżek stołowych
goździki według uznania
narka pietruszki posiekana według uznaniaziarenka
pieprzu według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę,
seler i
czosnek pokroić. Jedną obraną
cebulę pokroić na ćwiartki, a drugą naszpikować
goździkami. Warzywa zalać 2 litrami zimnej
wody, zagotować, dodać
kostkę rosołową i
przyprawy. włożyć
mięso z królika i gotować 30 minut. Po wyjęciu
mięsa i warzyw,
wywar przecedzić, wystudzić i odparować, aby uzyskać litr płynu.
Mięso pokroić na duże kawałki.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości
wody i zagotować z
wywarem, ostudzić. Dno salaterki wylać warstwą galarety, gdy zastygnie ułożyć na niej kawałki
mięsa, posypać
natką i przykryć resztą galarety. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: