ßßß Cookit - przepis na Królik w galarecie

Królik w galarecie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso z królika 500 gramów
rosół drobiowy 1 kostek
marchewka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
żelatyna 6 łyżek stołowych
goździki według uznania
narka pietruszki posiekana według uznania
ziarenka pieprzu według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną marchewkę, seler i czosnek pokroić. Jedną obraną cebulę pokroić na ćwiartki, a drugą naszpikować goździkami. Warzywa zalać 2 litrami zimnej wody, zagotować, dodać kostkę rosołową i przyprawy. włożyć mięso z królika i gotować 30 minut. Po wyjęciu mięsa i warzyw, wywar przecedzić, wystudzić i odparować, aby uzyskać litr płynu. Mięso pokroić na duże kawałki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i zagotować z wywarem, ostudzić. Dno salaterki wylać warstwą galarety, gdy zastygnie ułożyć na niej kawałki mięsa, posypać natką i przykryć resztą galarety. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4577/Krolik-w-galarecie