ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso z królika 500 gramówrosół drobiowy 1 kostekmarchewka 1 sztukcebula 2 sztukseler 0,5 sztukczosnek 2 ząbkiliść laurowy 1 sztukżelatyna 6 łyżek stołowychgoździki według uznanianarka pietruszki posiekana według uznaniaziarenka pieprzu według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną marchewkę, seler i czosnek pokroić. Jedną obraną cebulę pokroić na ćwiartki, a drugą naszpikować goździkami. Warzywa zalać 2 litrami zimnej wody, zagotować, dodać kostkę rosołową i przyprawy. włożyć mięso z królika i gotować 30 minut. Po wyjęciu mięsa i warzyw, wywar przecedzić, wystudzić i odparować, aby uzyskać litr płynu. Mięso pokroić na duże kawałki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i zagotować z wywarem, ostudzić. Dno salaterki wylać warstwą galarety, gdy zastygnie ułożyć na niej kawałki mięsa, posypać natką i przykryć resztą galarety. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: