ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychsalami , plastry 150 gramówpapryka czerwona 1 sztukpapryczka zielona z puszki 4 sztukpomidory w kawałkach 400 gramówcebula 2 sztukżółty ser tarty 150 gramówzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki, a oczyszczoną paprykę w paseczki. Pomidory przyprawić solą, pieprzem i ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć pomidory, plastry cebuli, salami, paprykę, posypać serem, oprószyć solą i pieprzem. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychsalami , plastry 150 gramówpapryka czerwona 1 sztukpapryczka zielona z puszki 4 sztukpomidory w kawałkach 400 gramówcebula 2 sztukżółty ser tarty 150 gramówzioła prowansalskie 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną cebulę pokroić w talarki, a oczyszczoną paprykę w paseczki. Pomidory przyprawić solą, pieprzem i ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć pomidory, plastry cebuli, salami, paprykę, posypać serem, oprószyć solą i pieprzem. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: