Wykonanie
Pyszne, domowe bułeczki z nutą
cebuli. Uwielbiam
bułki cebulowe, dlatego te były strzałem w dziesiątkę, Miękkie, delikatne i wprost rozpływające się w ustach. Ciepłe posmarowane
masełkiem, które się na nich rozpuściło, były nie do opisania. Musicie sami wypróbować i ocenić :)Składniki:* Jak na pizzę:– 500g
mąki– 3/4 szkl.
wody– pół szklanki
mleka– 25g
drożdży– łyżeczka
cukru– pół łyżeczki
soli– 2 łyżki
oleju* Dodatkowo:– 1 duża
cebula– ząbek
czosnku– łyżeczka
soli– łyżka
ziół prowansalskich– łyżeczka
papryki czerwonej mielonej– łyżka
mlekaPrzygotowanie:* Wyrabiamy ciasto jak na pizzę ( przepis znajdziecie tutaj ).*
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni,
czosnek przeciskamy przez praskę.* Wszystkie
przyprawy,
cebulę i
czosnek łączymy z
ciastem na pizzę, formujemy małe bułeczki.* Bułeczki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy
mlekiem i pieczemy w 160 st. do momentu nabrania złotego koloru ( u mnie trwało to około 30 min. )Kategorie: