ßßß
 
            
         Pyszne, domowe bułeczki z nutą cebuli. Uwielbiam bułki cebulowe, dlatego te były strzałem w dziesiątkę, Miękkie, delikatne i wprost rozpływające się w ustach. Ciepłe posmarowane masełkiem, które się na nich rozpuściło, były nie do opisania. Musicie sami wypróbować i ocenić :)Składniki:* Jak na pizzę:– 500g mąki– 3/4 szkl. wody– pół szklanki mleka– 25g drożdży– łyżeczka cukru– pół łyżeczki soli– 2 łyżki oleju* Dodatkowo:– 1 duża cebula– ząbek czosnku– łyżeczka soli– łyżka ziół prowansalskich– łyżeczka papryki czerwonej mielonej– łyżka mlekaPrzygotowanie:* Wyrabiamy ciasto jak na pizzę ( przepis znajdziecie tutaj ).* Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, czosnek przeciskamy przez praskę.* Wszystkie przyprawy, cebulę i czosnek łączymy z ciastem na pizzę, formujemy małe bułeczki.* Bułeczki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i pieczemy w 160 st. do momentu nabrania złotego koloru ( u mnie trwało to około 30 min. )Kategorie:
Pyszne, domowe bułeczki z nutą cebuli. Uwielbiam bułki cebulowe, dlatego te były strzałem w dziesiątkę, Miękkie, delikatne i wprost rozpływające się w ustach. Ciepłe posmarowane masełkiem, które się na nich rozpuściło, były nie do opisania. Musicie sami wypróbować i ocenić :)Składniki:* Jak na pizzę:– 500g mąki– 3/4 szkl. wody– pół szklanki mleka– 25g drożdży– łyżeczka cukru– pół łyżeczki soli– 2 łyżki oleju* Dodatkowo:– 1 duża cebula– ząbek czosnku– łyżeczka soli– łyżka ziół prowansalskich– łyżeczka papryki czerwonej mielonej– łyżka mlekaPrzygotowanie:* Wyrabiamy ciasto jak na pizzę ( przepis znajdziecie tutaj ).* Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, czosnek przeciskamy przez praskę.* Wszystkie przyprawy, cebulę i czosnek łączymy z ciastem na pizzę, formujemy małe bułeczki.* Bułeczki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy mlekiem i pieczemy w 160 st. do momentu nabrania złotego koloru ( u mnie trwało to około 30 min. )Kategorie:

