Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegolejkowiec dęty według uznania
ocet według uznania
pieprz ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liście laurowe według uznania
sól według uznania
czosnek według uznania
cebula 1 sztukWykonanie:Lejkowce oczyścić dobrze bo w środku lubi siedzieć
ślimak albo inna gadzina. Gotować około 15 do 20 minut, na garnek 4 litrowy dać 2,5 do 3 łyżek (zupowych)
soli.Zalewa:
ocet 10%- jedna szklanka - 4 szklanki
wody, na te 5 szklanek zalewy dać: 20 ziaren
pieprzu czarnego, 10 ziaren
ziela angielskiego 3-4
listki laurowe, 2 łyżeczki
soli i 6-7 łyżeczek
cukru.
Cebulkę jedną (dużą) pokroić cieniutko (są takie małe "szatkowniczki", które pysznie kroją). Wymieszać gorące, odcedzone
grzybki z
surową cebulą i wkładać mieszankę do słoików gdzie wcześniej włożony został jeden ząbek
czosnku ( świeżego oczywiście), Pasteryzować aż do zagotowania
wody w garnku, dłużej nie warto, szkoda gazu.Potrawy z
GrzybówKomentarze:Autor: TEKLAData: 2010-08-04
ślimaki marynowane też są smaczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: