Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory konserwowe 200 gramów
cebula 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
łosos wędzony 3 plastry
oliwa 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaciasto na pizzę 1 porcjaWykonanie:Posiekane, dobrze osączone
pomidory rozłożyć na cieście. Przykryć oczyszczoną, pokrojoną w cienkie plasterki
cebulą. Wymieszać
żółtko z
mlekiem oraz odrobina
soli i rozsmarować na
cebuli. W paski pokroić plastry
łososia i dekoracyjnie rozłożyć na środku pizzy. Całość oprószyć
sola i skropić
oliwą. Pizzę piec ok. 30 minut w 220 stopniach.Uwagi:Ciasto przygotować w/g przepisu na pizzę z
pieczarkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: