Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
woda letnia 0,5 szklanek
szynka w plastrach 150 gramów
papryka kolorowa 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki czarne 50 gramów
żółty ser tarty 50 gramów
keczup łagodny 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem i
solą dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka i przelać wrzątkiem. Oczyszczona
paprykę i
szynkę pokroić w paseczki.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczona
olejem formę, po nakłuwać widelcem i posmarować
keczupem. Obłożyć paskami
szynki i warzywami. Posypać
startym serem. Oprószyć
solą i
pieprzem, dodać
oliwki. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Lepszej to nie jadłamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: