ßßß Cookit - przepis na Szwajcarski berner rosti

Szwajcarski berner rosti

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
kminek 1 łyżek deserowych
boczek wędzony 120 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie z dodatkiem kminku. Zahartować zimna wodą i jeszcze ciepłe obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oczyszczona cebule drobno posiekać, wymieszać z ziemniakami i posolić. Pokrojony w drobna kostkę boczek podsmażyć na patelni. Dodać ziemniaki z cebulą i tak długo smażyć mieszając, aż wchłoną cały tłuszcz. Uformować płaski placek wielkości patelni i smażyć, aż spód będzie złotobrązowy. Delikatnie skropić mlekiem. Za pomocą talerza odwrócić placek na patelni i przyrumienić z drugiej strony.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11109/Szwajcarski-berner-rosti-