ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopor 1 sztukpapryczka zielona ostra 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychwywar z mięsa drobiowego 3 szklanekserek kremowy topiony 4 łyżek stołowychfasolka flageolet konserwowa 1 puszkabazylia 1 łyżek deserowychgałka muszkatołowa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną białą część pora pokroić w pół centymetrowe talarki, a papryczkę drobno posiekać. Masło rozgrzać w garnku i chwile dusić na nim pora oraz paprykę, stopniowo podlewając bulionem. Ser topiony utrzeć z kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Gdy por i papryka zmiękną, dodać fasolkę, rozpuszczony ser i zioła. Doprawić sola oraz pieprzem. Podgrzewać zupę jeszcze 2 minuty, nie dopuszczając do wrzenia. Posypać gałka i podawać z grzankami z białego pieczywa. Można też dodać paseczki szynki.Uwagi:Bazylię można zastąpić tymiankiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: