ßßß Cookit - przepis na Zupa z boczniaków

Zupa z boczniaków

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez kapusty)1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
boczniaki 600 gramów
bulion warzywny 1,2 litrów
ser żółty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Warzywa oczyścić. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone boczniaki, mieszając, podsmażyć. Przełożyć do rondla, zalać bulionem (może być z kostki)i gotować 20 minut. Zupę doprawić solą oraz pieprzem. Posypać startym serem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10568/Zupa-z-boczniakow