Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
włoszczyzna (Bez
kapusty)1 sztuk
olej 4 łyżek stołowychboczniaki 600 gramów
bulion warzywny 1,2 litrów
ser żółty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Warzywa oczyścić.
Marchewkę i
pietruszkę zetrzeć na tarce. Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanym
oleju, dodać pokrojone boczniaki, mieszając, podsmażyć. Przełożyć do rondla, zalać
bulionem (może być z kostki)i gotować 20 minut. Zupę doprawić
solą oraz
pieprzem. Posypać
startym serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: