ßßß Cookit - przepis na Kompot z jabłek

Kompot z jabłek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłka 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
skóra z pomarańczy według uznania
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać pokroić w cząsteczki usuwając gniazda nasienne. Zagotować około 2,5 szklanki wody z dodatkiem umytej skórki pomarańczowej lub cytryny oraz cukru, do wrzącej wody włożyć jabłka, przykryć, zagotować, odstawić, ostudzić. Oziębić w lodówce . Przelać do salaterki. Kompot z jabłek podaje się nie tylko jako deser, ale również jako dodatek do pieczonych kaczek, gęsi i perliczek.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6510/Kompot-z-jablek