Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowychskóra z
pomarańczy według uznaniaWykonanie:
Jabłka umyć, obrać pokroić w cząsteczki usuwając gniazda nasienne. Zagotować około 2,5 szklanki
wody z dodatkiem umytej
skórki pomarańczowej lub
cytryny oraz
cukru, do wrzącej
wody włożyć
jabłka, przykryć, zagotować, odstawić, ostudzić. Oziębić w lodówce . Przelać do salaterki. Kompot z
jabłek podaje się nie tylko jako deser, ale również jako dodatek do pieczonych
kaczek, gęsi i perliczek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: