ßßß Cookit - przepis na Zupa szczawiowa z jajkiem

Zupa szczawiowa z jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
rosół 2 kostek
szczaw konserwowy 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
cebula 0,5 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane, ostudzone jajka obrać i pokroić na ćwiartki. W rondlu na maśle zeszklić posiekana cebulę. Zalać litrem wrzącej wody. Dodać kostki rosołowe oraz szczaw ze słoika. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty. Śmietanę zmiksować z maka i 4 chochelkami zupy i wlać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem i zagotować. Zupę rozlać do bulionówek i podawać z ćwiartkami jajek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9462/Zupa-szczawiowa-z-jajkiem