Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztukrosół 2 kostek
szczaw konserwowy 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
cebula 0,5 sztuk
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane, ostudzone
jajka obrać i pokroić na ćwiartki. W rondlu na
maśle zeszklić posiekana
cebulę. Zalać litrem wrzącej
wody. Dodać
kostki rosołowe oraz
szczaw ze słoika. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Śmietanę zmiksować z
maka i 4 chochelkami zupy i wlać do zupy. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
cukrem i zagotować. Zupę rozlać do bulionówek i podawać z ćwiartkami
jajek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: