ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 kilogramówjajka 1 sztuksól według uznaniatruskawki 1,25 kilogramówolej 1 łyżek stołowychWykonanie:Z przesianej mąki, jajka, łyżeczki soli oraz 1-2 szklanek gorącej wody zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkowywać partiami na cienkie placki. Szklanka wykrawać kółka, nakładać na nie truskawki i dokładnie sklejać brzegi pierogów. Pierogi gotować w dużej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem oleju do chwili, aż pierogi wypłyną. Wyjmować łyżka cedzakową. przed podaniem posypać cukrem i polać śmietana lub roztopionym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: