ßßß Cookit - przepis na Keks angielski

Keks angielski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
margaryna 0.5 kostek
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajko 2 sztuk
olejek rumowy według uznania
mleko 4 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
morela suszona 50 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
sól według uznania
Wykonanie:
Mikserem wymieszać jajka z cukrami, mąką, proszkiem, miękką margaryną i szczyptą soli oraz mlekiem. Dodać wymoczone rodzynki, posiekane orzechy, pokrojone morele i kilka kropel olejku. Wszystko dobrze, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do małej formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 70 minut w 190 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3443/Keks-angielski