Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
margaryna 0.5 kostek
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajko 2 sztuk
olejek rumowy według uznania
mleko 4 łyżek stołowych
rodzynki 100 gramów
morela suszona 50 gramów
orzechy włoskie 100 gramów
sól według uznaniaWykonanie:Mikserem wymieszać
jajka z
cukrami,
mąką, proszkiem,
miękką margaryną i szczyptą
soli oraz
mlekiem. Dodać wymoczone
rodzynki, posiekane
orzechy, pokrojone
morele i kilka kropel
olejku. Wszystko dobrze, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do małej formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 70 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: