Podaję przepis, który mam od siostry. Przy okazji serdecznie ją pozdrawiam.3 szklanki mąki1 szklanka cukruszczypta soliowoce sezonowe np. maliny, śliwki itp. (dowolna ilość, max. 0,5kg)rodzynki (opcjonalnie)pół kostki margaryny1 szklanka mlekacukier waniliowy3 jaja1 łyżeczka proszku do pieczeniaW rondelku rozpuszczamy mleko, margarynę i cukier (na małym ogniu). W misce mieszamy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Następnie dodajemy mleko z margaryną i cukrem. Dokładnie mieszamy i dodajemy jaja. Po wymieszaniu powinna powstać jednolita, gęsta masa.Na koniec wkładamy do masy owoce - ilość zależy jak słodkie ciasto lubimy. Ja osobiście nie lubię zbyt dużo owoców, jeśli jeszcze dodajemy rodzynki. W tym przepisie użyłam też masy owocowej przygotowanej do ciast świątecznych (zakupione w słoiku). Ta masa była słodka, więc byłam ostrożna co do ilości.Tak przygotowaną masę należy przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą. Piec w temp. 180st przez 35-40m.