Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana 200 mililitrów
masło 30 gramów
czekolada deserowa 250 gramów
czekolada gorzka 250 gramów
koniak 2 łyżek stołowychkuwertura czekoladowa 100 gramów
masło roslinne 0,5 łyżek deserowych
cukier puder według uznaniawiórki
czekoladowe jasne według uznaniawiórkie
czekoladowe ciemne według uznania
kakao według uznaniaWykonanie:Zagotować
śmietanę z
masłem. Zdjąć z ognia i dodać połamana
czekoladę. Mieszać, aż powstanie gładka masa. Dodać
koniak, wymieszać i przelać do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na noc. Z plastycznej masy uformować różnego kształtu pralinki.Kuwerturę
czekoladową rozpuścić w kąpieli
wodnej, dodać
masło roślinne i udekorować pralinki lub obtoczyć je w
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: