Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 63(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 575 gramów
czekolada mleczna 75 gramów
śmietana kremowa 200 gramów
masło 125 gramów
cukier puder 20 gramów
kakao 1 łyżek deserowychwiórki
czekoladowe 125 gramówWykonanie:
Śmietanie zagotować, zdjąć z ognia, mieszając, rozpuścić w niej 125g połamanej
gorzkiej czekolady i pozostawić na 2 godziny.Utrzeć miękkie
masło z
cukrem pudrem, stopniowo dodając rozpuszczona w
śmietanie czekoladę. Masą napełnić szpryce do
tortów. Następnie napełnić nią foremki do pralinek (mogą być silikonowe) równo z brzegami i pozostawić na noc w chłodnym miejscu.Połamana
mleczna czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Przełożyć do szprycy i wycisnąć ją na pralinki tak, by powstały niewielkie kuleczki - nadzienie. Wstawić do lodówki na 15 minut.Połamane 450g
gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli
wodnej. Za pomocą widelca lub szczypczyków kuchennych zamoczyć pralinki w
czekoladzie. Pozostawić na 5 minut do osączenia pilnując, aby
czekolada całkowicie nie stężała.Jeszcze wilgotne pralinki obtoczyć w
czekoladowych wiórkach i chłodzić 60 minut. Ułożyć je w papierowych foremkach i lekko oprószyć
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: