ßßß Cookit - przepis na Cynaderki po chińsku

Cynaderki po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
nerki wieprzowe 5 sztuk
dymka 1 pęczek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
imbir swieży 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone z kanalików i umyte nerki zalać zimną wodą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie odcedzić, wypłukać, pokroić w cienkie plasterki i jeszcze godzinę moczyć w zimnej wodzie. Odcedzić i wrzucić na 2 min do wrzątku, osączyć. Przestudzone pokroić na półplasterki. Na rozgrzany na patelni olej wsypać posiekany imbir, oczyszczoną i pokrojoną w piórka dymkę oraz pieprz, mieszając, smażyć minutę. Dodać pokrojone nerki i smażyć 5 minut, mieszając, doprawić sosem sojowym, sokiem cytrynowym oraz cukrem i smażyć jeszcze 4 min, mieszając. Podawać na gorąco z ryżem lub z białym pieczywem i surówką z kapusty pekińskiej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7794/Cynaderki-po-chinsku