Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
nerki wieprzowe 5 sztuk
dymka 1 pęczek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
imbir swieży 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pieprz Cayenne 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone z kanalików i umyte nerki zalać zimną
wodą i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie odcedzić, wypłukać, pokroić w cienkie plasterki i jeszcze godzinę moczyć w zimnej wodzie. Odcedzić i wrzucić na 2 min do wrzątku, osączyć. Przestudzone pokroić na półplasterki. Na rozgrzany na patelni
olej wsypać posiekany
imbir, oczyszczoną i pokrojoną w piórka
dymkę oraz
pieprz, mieszając, smażyć minutę. Dodać pokrojone nerki i smażyć 5 minut, mieszając, doprawić
sosem sojowym,
sokiem cytrynowym oraz
cukrem i smażyć jeszcze 4 min, mieszając. Podawać na gorąco z
ryżem lub z
białym pieczywem i surówką z
kapusty pekińskiej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: