Z azjatycka nutka smakowa ;)Dla 4 osob:300 g filetu z piersi kurczaka3 marchewkipeczek dymki1 lyzka sosu sojowegopol lyzeczki imbiru w proszkusol, pieprzpol lyzeczki cukru1 lyzeczka maki ziemniaczanej3 lyzki olejuKurczaka pokroic w cienkie paseczki, wymieszac z sola, imbirem, sosem sojowym i maka ziemniaczana. Polac lyzka oleju i odstawic w mieseczce na pol godziny. Marchewke oskrobac, przekroic wzdluz na plastry, a nastepnie w paseczki. Dymke drobno posiekac w piorka. Na patelni mocno rozgrzac pozostaly olej i smazyc kurczaka na duzym ogniu przez 5 minut ciagle mieszajac. Wylowic mieso lyzka cedzakowa, wrzucic na patelnie marchewke i dymke. Smazyc na duzym ogniu 5 minut mieszajac. Do warzyw dodac kurczaka oraz sos, ktory zostal na dnie miseczki, nastepnie dodac nieco wody i smazyc jeszcze 2-3 minuty. Podawac z ryzem i surowka.Przepis z: "101 porad Kobiety i Zycia. Wykroje i wzory" nr 2/1997