Wykonanie
Od kilku miesięcy mieszkam we Francji, a wczoraj był ostatni dzień trwającego ok 3 tygodni Święta
Cytryn w Menton ( Fête du citron). W tym roku główna tematyka to... Chiny. Wróciliśmy do Nicei bardzo późno, oczywiście głodni, a ja nie zdążyłam zrobić zakupów. Stworzyłam więc chyba najszybszy obiad w swoich życiu.
Składniki:2 opakowania zupek chińskichpół słoika mini-
marchewek1
filet z kurczakaprzyprawy:
sól,
pieprzolej (do smażenia)2 łyżki
sosu sojowegoWykonanie
Makaron z zupek chińskich wkładam do miski, posypuje
przyprawami, które znajdują się w paczce i zalewam gorącą
wodą. Trzymam pod przykryciem 3 minuty.
Kurczaka kroję w kostkę, przyprawiam i smażę na rozgrzanym
oleju do zrumieniania. Gdy jest już gotowy, odcedzam
makaron i przekładam go na patelnię. Polewam odrobiną
wywaru z zupki chińskiej. Na koniec dodaje mini
marchewki i polewam danie
sosem sojowym. Chwilę jeszcze trzymam na patelni, następnie przekładam na talerze i gotowe!