Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby borowiki suszone 8 sztuk
wywar z rosołu 1 litrów
śmietana gęsta 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
mleko według uznania
woda według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Borowiki namaczamy w wodzie z
mlekiem przez kilka godzin i gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły.
Grzyby odcedzamy a
wywar mieszamy z rosołem (odelwamy z tego trzy duże łyżki).
Borowiki siekamy bardzo drobno (mozna tez przemielić w maszynce) i dodajemy do
wywaru. Całośc zagęszczamy
mąką rozrobioną z zimnym
wywarem wszytsko doprawiamy gotujemy i gdy zacznie wrzeć trzymamy na ogniu około 3 minut.Po zdjęciu z ognia dodajemy do tego ubita wcześniej
smietanę i wszytsko ze
soba zgrabnie łączymy.Ciepłą zupe podajemy w miseczkach z paluszkami np z
francuskiego ciasta.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-27brzmi apetycznieAutor: maciek_001Data: 2009-02-07Zupa krem; tylko gdzie tek krem, skoro produkty sa w całości?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: