ßßß Cookit - przepis na Przepyszna zupa-krem z borowików.

Przepyszna zupa-krem z borowików.

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby borowiki suszone 8 sztuk
wywar z rosołu 1 litrów
śmietana gęsta 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
mleko według uznania
woda według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Borowiki namaczamy w wodzie z mlekiem przez kilka godzin i gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyły. Grzyby odcedzamy a wywar mieszamy z rosołem (odelwamy z tego trzy duże łyżki).
Borowiki siekamy bardzo drobno (mozna tez przemielić w maszynce) i dodajemy do wywaru. Całośc zagęszczamy mąką rozrobioną z zimnym wywarem wszytsko doprawiamy gotujemy i gdy zacznie wrzeć trzymamy na ogniu około 3 minut.
Po zdjęciu z ognia dodajemy do tego ubita wcześniej smietanę i wszytsko ze soba zgrabnie łączymy.
Ciepłą zupe podajemy w miseczkach z paluszkami np z francuskiego ciasta.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Zupy
Komentarze:
Autor: Wube
Data: 2009-04-27
brzmi apetycznie
Autor: maciek_001
Data: 2009-02-07
Zupa krem; tylko gdzie tek krem, skoro produkty sa w całości?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5483/Przepyszna-zupa-krem-z-borowikow