ßßß Cookit - przepis na Zupa ogórkowa kwaśna

Zupa ogórkowa kwaśna

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniak 250 gramów
ogórek kwaszony 250 gramów
kostka rosołowa jarzynowa 2 sztuk
Wykonanie:
Zagotować rosół, dodać opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gdy już ziemniaki będą miękkie należy dodać ogórki razem z sokiem, przyprawić do smaku.
Uwagi:
Można też najpierw ugotować pokrojoną włoszczyznę, aromatyczny wywar z dodatkiem Vegety czy innej podobnej przyprawy, odcedzić i dopiero na nim ugotować ogórki i ziemniaki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3575/Zupa-ogorkowa-kwasna