ßßß Cookit - przepis na Cielęcy sznycel z ziołami

Cielęcy sznycel z ziołami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sznycel cielęcy 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
jajko 1 kostek
olej według uznania
mąka według uznania
pieczywo tostowe 2 sztuk
Wykonanie:
Mięso cielęce wymyć, wysuszyć i rozbić tłuczkiem. Pieczywo skruszyć w rękach. Szałwię posiekać i wymieszać z pieczywem. następnie sznycel otoczyć najpierw w mące i następnie w jajku a później w pokruszonych tostach. Smażyć na oleju,aż się zrumieni.
Uwagi:
pieczywo tostowe - 2 kromki
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3769/Cielecy-sznycel-z-ziolami