Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
banany 4 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
cukier brązowy 2 łyżek stołowych
mleko kokosowe 300 mililitrów
czekolada biała 80 gramów
wiórki kokosowe 1 łyżek deserowych
czekolada mleczna 3 kostekWykonanie:Obrane
banany pokroić na plasterki i wrzucić do garnka razem z
masłem,
cukrem oraz połamaną
czekoladą białą. Podgrzewać, mieszając, żeby rozpuścić
masło i
czekoladę. Dodać
mleko i gotować 5 minut, wystudzić. Przełożyć do 4 naczyń. Zimny deser udekorować wiórkami
mlecznej czekolady oraz wiórkami kokosowymi.Uwagi:Deser można też podawać na ciepło. Można go posypać kawałkami ciemnej
czekolady i lekko zamieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: