Wykonanie
Achhh,
czekolada moja miłość... jak się nie trudno domyślić zjadłam sama prawie wszystkie...Składniki na ok. 20 pralinek:200 g
czekolady min. 70 proc.
kakao150 ml słodkiej
śmietanki 36 proc.6 łyżek
brązowego cukru4 łyżki
masłakieliszek Cointreaudekoracja:
kakao,
płatki migdałów,
wiórki kokosowe, posypka czekoladowaZagotować
śmietankę z
cukrem, zdjąć z płyty lub ognia, zależy kto co ma, dodać pokruszoną
czekoladę, wymieszać do uzyskania gładkiej masy, dodać
masło,
likier, wymieszać, ostudzić, wstawić do lodówki na 3-4 godziny.Masę wyjąć i formułować z niej kulki wielkości mniej więcej
orzecha włoskiego.Kulki po obtoczeniu w wybranej posypce układać w papilotkach.Przechowywać w lodówce.