Wykonanie
Małe i urocze.Gorzko-słodkie.Prawie jak o mnie:)))około 10sztukinspiracja
czekolada gorzka (u mnie 70%)dojrzały
banan2 łyżki
wiórków kokosowych2 łyżki
cukrułyżka
masłaCzekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Za pomocą małego pędzelka rozsmaruj dno i boki foremki
czekoladą.Wstaw do lodówki na 15min.Powtórz.
Banana zgnieść widelcem lub zmiksować blenderem.W garnuszku rozgrzać
masło.Dodać
banana, wiórki i
cukier - mieszać.Odstaw masę do wystygnięcia.Wypełnić zimną masą zagłębienie w foremce, ale nie po samą górę i lekko dociśnij.Zalej nadzienie
czekoladą.Wstaw do lodówki na godzinę.Delikatnie wyjmij pralinki z foremki (polecam silikonową formę).
Umieść
czekoladki w folii, zawiąż wstążeczkę i daj komuś w prezencie. Słodki wagonik rozweseli każdego.