Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
skrzydełka kurczaka 1 kilogramów
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżek stołowych
imbir 2 łyżek stołowych
sos tabasco 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 0,25 szklanek
ocet winny 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: oczyszczony, rozgnieciony
czosnek wymieszać z posiekanym
imbirem, obydwoma sosami,
sokiem z cytryny,
octem,
oliwą i
pieprzem.Oczyszczone skrzydełka włożyć do marynaty, przykryć i na 60 minut wstawić do lodówki. Osączone ułożyć na rozgrzanym ruszcie i piec, aż będą chrupiące - ok. 25 minut. Często przewracać i polewać marynatą. Posolone podawać z miską
sałat.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: