Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 750 gramów
makaron krótki 500 gramów
masło 3 łyżek stołowych
śmietana 0,75 szklanek
skórka z cytryny - otarta 2 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,25 szklanek
natka pietruszki 2,5 łyżek stołowych
ser żółty - twardy według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
szparagi pokroić na centymetrowe plasterki i ugotować na parze i na sitku przelać zimna
wodą.
Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. W rondelku podgrzać
masło ze
śmietana, a gdy
masło się stopi, dodać sok i
skórkę z cytryny. Mieszając, posolić do smaku i zdjąć z ognia. Osączony
makaron oraz
szparagi włożyć do sosu, delikatnie wymieszać i podgrzewać 1 minutę na małym ogniu. Dodać posiekana
natkę. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Przed podaniem posypać startym
żółtym serem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: