ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszparagi zielone 750 gramówmakaron krótki 500 gramówmasło 3 łyżek stołowychśmietana 0,75 szklanekskórka z cytryny - otarta 2 łyżek stołowychsok z cytryny 0,25 szklaneknatka pietruszki 2,5 łyżek stołowychser żółty - twardy według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone szparagi pokroić na centymetrowe plasterki i ugotować na parze i na sitku przelać zimna wodą. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. W rondelku podgrzać masło ze śmietana, a gdy masło się stopi, dodać sok i skórkę z cytryny. Mieszając, posolić do smaku i zdjąć z ognia. Osączony makaron oraz szparagi włożyć do sosu, delikatnie wymieszać i podgrzewać 1 minutę na małym ogniu. Dodać posiekana natkę. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Przed podaniem posypać startym żółtym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z MakaronemPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: