Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogniazda
makaronowe 400 gramów
mięso mielone wieprzowe 300 gramów
marchewka 1 pęczek
groszek zielony mrożony 1 szklanek
pomidory konserwowe 1 puszka
ser żółty 100 gramów
bułka tarta 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na łyżce
oliwy obsmażyć
mięso. Dodać oczyszczone i obgotowane
młode marchewki oraz z blanszowany
groszek. Podlać kilkoma łyżkami
wody i chwilę dusić. Dodać pokrojone w kostkę
pomidory i dusić jeszcze kilka minut. Mieszając, doprawić
pieprzem,
solą oraz
tymiankiem.
Makaron w porcjach ugotować w osolonym wrzątku. Wyjąć łyżką cedzakową. Resztą
oliwy wysmarować formę, ułożyć gorący
makaron, w gniazda nałożyć porcje
mięsa z warzywami. Plastry
zera rozerwać na kawałki i posypać danie. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, do rozpuszczenia się
zera.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: