ßßß Cookit - przepis na Zupa deserowa z czekolady i pomarańczy

Zupa deserowa z czekolady i pomarańczy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śmietana kremowa 90 mililitrów
cukier brązowy 1 łyżek deserowych
mleko 4,5 szklanek
pomarańcze 4 sztuk
czekolada mleczna 250 gramów
kakao 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i wstawić pod przykryciem do lodówki. Sparzone pomarańcze cieniutko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w paseczki i wrzucić do mleka w rondlu i powoli zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na 30 minut. Mleko przecedzić i ponownie wlać do rondla. Dodać posiekana czekoladę oraz kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego mleka lub wody. Mieszać, aż czekolada się stopi, podgrzewać jeszcze minutę. Czekoladę wlać do filiżanek, każdą porcję udekorować kleksem bitej śmietany. Podawać na deser lub na podwieczorek.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11210/Zupa-deserowa-z-czekolady-i-pomaranczy