Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śmietana kremowa 90 mililitrów
cukier brązowy 1 łyżek deserowych
mleko 4,5 szklanek
pomarańcze 4 sztuk
czekolada mleczna 250 gramów
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:Schłodzoną
śmietanę ubić z
cukrem i wstawić pod przykryciem do lodówki. Sparzone
pomarańcze cieniutko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w paseczki i wrzucić do
mleka w rondlu i powoli zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Mleko przecedzić i ponownie wlać do rondla. Dodać posiekana
czekoladę oraz
kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego
mleka lub
wody. Mieszać, aż
czekolada się stopi, podgrzewać jeszcze minutę.
Czekoladę wlać do filiżanek, każdą porcję udekorować kleksem
bitej śmietany. Podawać na deser lub na podwieczorek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: