Wykonanie
Pyszne połączenie kruchych
ciastek z wspaniałym kremem i odrobina
truskawek mmm...., szybkie smaczne i doskonały deser dla gości.
Ciasteczka można również przechowywać w szczelnym pojemniku długo pozostają świeże i kruche :).
Składniki :225 g
masła75 g
brązowego cukru50 g
czekolady deserowej275 g
mąki pszennej300 g
śmietany 36 %3 łyzki
mleka100 g
białej czekolady150 g
truskawekOpis wykonania:
Truskawki płuczemy, osuszamy, usuwamy szypułki i kroimy.
Czekoladę trzemy na tarce.
Masło ucieramy na puch, dodajemy
cukier i
czekoladę mieszamy. Dodajemy
mąkę i zagniatamy ciasto.Wałkujemy i wycinamy krążki o śr. 8 cm, układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy około 10 minut w 200 C.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej,
śmietankę ubijamy pod koniec dodajemy
mleko oraz
czekoladę. Krem delikatnie mieszamy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy krem na połowie
ciasteczek, kawałki
truskawek układamy na kremie i przyciskamy drugim
ciastkiem, dowolnie dekorujemy.
źródło: Gotuj krok po kroku 06/2013Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy