Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
masło 3 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 2 sztuk
ziemniak 5 sztuk
fasola 200 gramów
warzywa mrożone w paczce 500 gramównaleśnik 5 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
majeranek według uznania
imbir według uznania
gałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:Poprzedniego dnia zalać
fasole letnią
wodą, pozostawić na całą noc.(gotować w tej samej wodzie)Gotować przez 15 minut i następnie należy dodać
ziemniaki pokrojone w kostkę,
mrożonkę warzywną, i
kostki rosołowe rozpuszczone w szklance
wody.Gotować do miękkości, doprawić, poprószyć
mąką.Naleśniki należy pokroić w cienkie paseczki, tak aby przypominały prawdziwe flaczki i włożyć do zupy.Podawać bardzo gorące.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: