Przez jednym uwielbiane przez innych znienawidzone. Ja zaliczam się do tej 1 grupy zdecydowanie. Aromatyczna, smaczna i gęsta zupa znana w Polsce od wieków.SKŁADNIKI:Rosół wołowy z warzywami ok 3l.1kg. flaków wołowych2 marchewki1,5 pietruszki1 seler3 łyżki masła3 łyżki mąkigałka muszkatołowaimbirmajeranekziele angielskielistek laurowy(+jesli ktoś chcesz może dodać garść kaszy manny lub kaszy jaglanej)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Rosół przelać przez sito by został sam bulion resztę wyrzucić lub wykorzystać do sałatki jarzynowej. Flaki zagotować, odcedzić i dodać do rosołu. Wrzucić listek i ziele. Gotować. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Dodać do bulionu i flaków. (teraz można dodać kasze manne lub kasze jaglaną) Gotować do miękkości. Zrobić zasmażkę z masła i mąki. Dodać do flaków. Doprawić gałką, zmielonym imbirem, majerankiem.SMACZNEGO!