Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ogórki węże 2 sztuk
twarożek homogenizowany 250 gramów
pomidory 3 sztuk
papryki 2 sztuk
szczypiorku 1 sztuk
cebula dymka 1 sztuk
sól według uznania
biały pieprz według uznaniaWykonanie:
Ogórki umyć, ściąć oba końce, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć łyżeczka trochę miąższu razem z pestkami. Posolić wnętrze, oprószyć
pieprzem i odłożyć na 30 minut, aby odciekł sok.
Paprykę i
pomidory umyć, razem z miąższem
ogórka pokroić w kostkę.
Szczypiorek lub
rzeżuchę i
dymkę posiekać. Dodać do
twarożku, przyprawić
solą i
pieprzem do smaku. Pasta serowa nadziać połówki
ogórków i ułożyć na podłużnym półmisku. Udekorować cząstkami
pomidora i
jajkiem na twardo.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: