Skoro już upiekłam chlebkiotrębowe, to teraz trzeba je wykorzystać ;) Stąd toskańska sałatka z chlebem. Trochę dostosowana do tego, co udało się dostać w sklepie. Niestety nie w każdym mieście istnieje możliwość dorwania świeżych ziół jeśli nie hoduje się ich w doniczce, więc obyło się bez bazylii.PANZANELLA(Dukan, faza II PW)składniki na 2-3 porcje:- 1 żółta papryka (u mnie czerwona)- 2 małe pomidorki- 1 cebulkadymka ze szczypiorkiem- 1 świeży ogórek- 1-2 kromki chlebaotrębowego- sól, pieprz- 3 łyżki octu balsamicznegoKromkę chleba pokroić w kostkę, skropić mieszanką octu i wody (4 łyżki wody, 1 łyżka octu). Odstawić na 15 minut, po czym zrumienić na suchej patelni. Z warzyw wykroić (z papryki) lub wyjąć łyżeczką (z pomidorów i ogórka) gniazda nasienne. Dowolnie pokroić miąższ. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wymieszać wszystkie warzywa z przyprawami i octem. Odstawić najlepiej na 1h, ale po ok. 20 minutach też już jest pycha.