Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowędierki 2 kilogramów
cukier 250 gramów
Cynamon według uznania
chili mielone według uznania
imbir swieży 2 łyżek stołowych
ocet 1 szklanek
sól 2 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbkiWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane
śliwki podlać kilkoma łyżkami
wody 8i zagotować. Dodać oczyszczony, posiekany
czosnek razem z utartym
imbirem,
cynamonem i
chili do smaku. Mieszając, smażyć na wolnym ogniu. Po 3 godzinach smażenia dodać
ocet,
sól oraz
cukier. Mieszając, smażyć jeszcze 60 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić. Zimny sos lekko zmiksować oraz przełożyć do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 30 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: