ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowędierki 2 kilogramówcukier 250 gramówCynamon według uznaniachili mielone według uznaniaimbir swieży 2 łyżek stołowychocet 1 szklaneksól 2 łyżek stołowychczosnek 4 ząbkiWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane śliwki podlać kilkoma łyżkami wody 8i zagotować. Dodać oczyszczony, posiekany czosnek razem z utartym imbirem, cynamonem i chili do smaku. Mieszając, smażyć na wolnym ogniu. Po 3 godzinach smażenia dodać ocet, sól oraz cukier. Mieszając, smażyć jeszcze 60 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić. Zimny sos lekko zmiksować oraz przełożyć do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 30 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: