ßßß Cookit - przepis na Sos z węgierek do mięs

Sos z węgierek do mięs

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 300 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wędierki 2 kilogramów
cukier 250 gramów
Cynamon według uznania
chili mielone według uznania
imbir swieży 2 łyżek stołowych
ocet 1 szklanek
sól 2 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
Wykonanie:
Oczyszczone, wydrylowane śliwki podlać kilkoma łyżkami wody 8i zagotować. Dodać oczyszczony, posiekany czosnek razem z utartym imbirem, cynamonem i chili do smaku. Mieszając, smażyć na wolnym ogniu. Po 3 godzinach smażenia dodać ocet, sól oraz cukier. Mieszając, smażyć jeszcze 60 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić. Zimny sos lekko zmiksować oraz przełożyć do wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 30 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10901/Sos-z-wegierek-do-mies